2023 Januari

In prille lijnen

ik teken net
het nieuwe jaar
in prille lijnen

weet dat lente
zal verschijnen
maar de takken zijn nog kaal

somber is de lucht
het licht is nog te kort
om warme zon te schijnen

maar waar ik stop
knopt al een blad dat wacht
op het winterse verdwijnen
(Wil Melker)

Bestuursmededelingen

In Memoriam

Ons lid Liefke Buurma is op 16 december op 79-jarige leeftijd overleden. Dat zij mag rusten in vrede.

Overig

Dit is de laatste convocatie van dit jaar of, anders gezegd, de eerste voor het nieuwe jaar dat ons wacht. Wij hebben het jaar prachtig afgesloten met een mooi, sfeervol én smakelijk kerstdiner op 13 december. Onze voorzitter heeft daarbij een oproep gedaan tot positief denken. Wilt u haar speech nog eens nalezen, dan kan dat hier ( klik hier ).

Logo

Bij gelegenheid van het kerstdiner is ook het nieuwe logo gepresenteerd van onze vereniging. Met de naamswijziging, vastgesteld in de algemene ledenvergadering in september en statutair bevestigd, zet het Vrouwengilde Meerssen een eerder ingeslagen weg voort. Wij staan open voor de wereld om ons heen, dichtbij en veraf. In onze activiteiten zoeken wij voortdurend de ontmoeting en verbinding. Het logo symboliseert de dynamiek, wij zijn een vereniging in beweging. Wij proberen inspirerende en uitdagende programma‘s aan te bieden in een plezierige en respectvolle sfeer. Met het programma willen wij onze leden (blijven) boeien en binden.

Belangrijke data

Woensdagmiddag 4 januari 2023: Nieuwjaarstreffen
Maandagmiddag 9 januari 2023: start cursus kunstkijken
Woensdagavond 11 januari 2023: 'Ontdek je Onderbewuste', lezing door dhr. drs. Sjoerd Cratsborn
Dinsdagavond 24 januari 2023: 'Podotherapie', lezing door Joyce Meeuvis

Vooruitblikken

Nieuwjaarstreffen

Datum : woensdagmiddag 4 januari 2023
Tijd: 15.00 uur-17.00 uur
Locatie: Tapperij ‘De Proosdij‘, Markt 34 te Meerssen
Kosten: geen / Inschrijven: vrije inloop / Introducees: alleen voor leden

Elkaar in een nieuw jaar ontmoeten, elkaar het beste wensen. Samen nog even nagenieten van de feestdagen en vooruitkijken naar wat ons wacht. Dat is de essentie van ons samenzijn bij gelegenheid van het nieuwe jaar. Op een nieuwe locatie en op 4 januari in plaats van 2 januari. Maar daarom nog steeds een moment om naar uit te kijken. We zien u graag!!!

Koffietijd

Datum: donderdag 5 januari 2023
Locatie: Brasserie Markt Achttien
Tijd: 10.30-12.00 uur
Elkaar ontmoeten bij een kopje koffie. Dit kan iedere eerste donderdag van de maand bij Brasserie Markt Achttien te Meerssen vanaf 10.30 uur. Combineer het met uw boodschappen op de markt en maak nader kennis met andere leden.

‘Kunstkijken‘, lezingenreeks door dhr. Arjen van Prooijen

Data: maandagmiddag 9, 16, 23 & 30 januari alsmede 6 februari
Tijd: 15.30 uur-17.30 uur
Locatie: Gemeenschapshuis De Stip
Kosten: € 35,00 / Introducees: alleen voor leden
Inschrijven: De mogelijkheid om u in te schrijven is per 30 december gesloten !

Wij zijn heel blij dat Arjen ons dit jaar weer ‘live‘ mee kan nemen in zijn boeiende en bevlogen lezingen over kunst. Alhoewel de digitale lezingen afgelopen jaar ook goed zijn bevallen, vindt het merendeel van onze leden het samenkomen voor deze reeks in De Stip toch net even prettiger. Op zijn geheel eigen wijze slaagt Arjen er altijd weer in ons te interesseren voor de onderwerpen met prachtige beelden en overtuigende woorden.
In overleg met Arjen is gekozen voor differentiatie van onderwerpen. Per dagdeel behandelt hij een specifiek onderwerp. Er is voor iedereen een hand-out beschikbaar met alle namen en stijlen van de kunstenaars. De onderwerpen die Arjen dit jaar onder de loep neemt zijn:
1. Frank Lloyd Wright en de opkomst van de moderne bouwkunst ( invloed in Nederland)
2. Dans in de kunst
3. Rodin en Brancusi
4. De dood, verbeeld in de kunst
5. Japonisme in de kunst

‘Ontdek je Onderbewuste‘, lezing door dhr. drs. Sjoerd Cratsborn

Datum: woensdag 11 januari
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Gemeenschapshuis De Stip
Kosten: geen / Inschrijven: vrije inloop / Introducees: welkom

Veel van wat we doen en laten doen we, in meer of mindere mate, onbewust. Hoewel het meeste gewoon goed zal gaan, ontstaan ziekte en ongemakken ook door onbewuste processen. Gelukkig kunnen we dat wat onderbewust is naar de oppervlakte halen. Vervolgens gaan we de dingen anders zien en doen. Het maakt ons leven gemakkelijker, want we kunnen onszelf bevrijden van ongewenste overtuigingen (bijvoorbeeld "Ik ben niet goed genoeg") en patronen (bijvoorbeeld perfectionisme).
Genezing
Niet alleen onze hersenen, maar ons hele lichaam speelt hierbij een belangrijke rol. Je zou kunnen spreken van een 'lichaamsgeheugen'.
Ons lichaam slaat ervaren emoties op sinds het begin van ons leven. Nare ervaringen uit de kindertijd kunnen op latere leeftijd nog spelen of opnieuw getriggerd worden. Er ontstaan dan langzaam maar zeker allerlei psychologische en/of fysieke gevolgen of zelfs een (chronische) ziekte. Als laagjes in een ui.
Die ui kan worden afgepeld. Voor 'de Westerse wetenschap' is dit grotendeels onontgonnen terrein. Belangrijker nog, er zijn ontelbare gedeelde ervaringen wereldwijd van wonderbaarlijke genezing door met het onderbewuste aan de slag te gaan.
Sjoerd Cratsborn over zichzelf:
“Het werken met het onderbewuste heeft mijn leven 15 jaar geleden drastisch veranderd. Ik kwam als het ware in een klap van mijn concentratieproblemen en van epilepsie af en kon eindelijk goed studeren.
Pas nadat ik een universitaire studie (gezondheidswetenschappen) had afgerond en had gewerkt als onderzoeker in een heel ander vakgebied, ben ik mijn innerlijke drive gaan volgen om er meer mee te doen. Na Reiki (handoplegging) en enkele andere cursussen, heb ik een opleiding gevolgd tot NEI* therapeut & coach. Hierin leerde ik direct met het onderbewuste te werken. Inmiddels heb ik 3 jaar een eigen praktijk en ontwikkel en geef cursussen."
In de lezing wordt dieper ingegaan op dit bewustwordingsproces en wordt een demonstratie gegeven.
*NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie.

‘Podotherapie‘, lezing door Joyce Meeuvis

Datum: dinsdag 24 januari
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Gemeenschapshuis De Stip
Kosten: geen / Inschrijven: vrije inloop / Introducees: welkom

‘Uw lopen is wat ons beweegt‘. Zo verklaart Joyce Meeuvis van RondOm podotherapie de passie van podotherapeuten. We bewegen allemaal graag, lopen, wandelen, dansen, winkelen. Maar wat als we daar hinder van ondervinden? Wanneer is een bezoek aan de podotherapeut wenselijk of zelfs noodzakelijk. Niets is dan ook zo vervelend als pijn aan je voeten die van invloed is op al deze vanzelfsprekende activiteiten. Een podotherapeut doet onderzoek naar de oorzaak van de klachten. Een behandeling is altijd maatwerk. En kan veel van die dagelijkse klachten verhelpen, zonder dat daar ingrijpende operaties voor nodig zijn. En dat geldt voor het volledige bewegingsapparaat.

Terugblikken

U kunt de terugblikken van de afgelopen activiteiten > hier < bekijken

We wensen U een mooie jaarwisseling en zien u graag in 2023 terug bij een van onze bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,


Ellen Jaspers - de Vries, Lilian Vleugels en Elly Gruijters

Copyright Vrouwengilde Meerssen