Post van anderen

 

PROJECT WANDELMAATJES MEERSSEN

(Dit bericht is geplaatst op 19 juli 2022)

Bewegen en wandelen in de buurt of in de natuur is heerlijk! Dat bewegen goed is voor ieder mens weten we allemaal. Toch kan het zo zijn dat u er niet toe komt om te gaan wandelen, weinig buiten komt of dat u het niet gezellig vindt om alleen te gaan wandelen. Als u zich hierin herkent kan het zijn dat u tot onze doelgroep behoort. Juist voor die mensen die zich eenzaam voelen of te maken hebben met beginnende geheugenproblemen hebben wij het initiatief genomen om vrijwilligers te werven in de gemeente Meerssen die graag een wandeling met u willen maken. Het is een maatjesproject: we zoeken een vrijwilliger die bij u past en u gaat samen met haar of hem wandelen! De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal! Maar ook het sociaal contact, de afleiding en de beweging kunnen leuk en tegelijkertijd gezond zijn!
Laten we ons eerst even aan u voor stellen. Wij, de initiatiefnemers, zijn Truus Custers en Jacqueline Lemmens. Beiden zijn we van oorsprong verpleegkundige en hebben jarenlang in de zorg gewerkt. Nu we met pensioen zijn blijft ons zorghart nog steeds kloppen en zijn we samen aan de slag gegaan om dit wandelproject op te zetten in de gemeente Meerssen. We hebben contact met o.a. huisartsenpraktijken, wijkverpleegkundigen en casemanagers dementie om ze te informeren over het project. Lijkt het u leuk om te gaan wandelen en past u binnen onze doelgroep, dan kunt zich aanmelden via degene waarvan u deze brochure heeft gekregen. U kunt uw interesse ook rechtstreeks kenbaar maken door te bellen met ons, de initiatiefnemers. We zullen dan graag met u kennismaken waarbij we u nader zullen informeren over het wandelproject.
Voor meer informatie belt u met Jacqueline Lemmens; 06 14 29 97 04 en/of Truus Custers; 06 48 37 01 46.
*Dit project wordt ondersteund door lokale organisaties zoals: Hulp bij Dementie, Envida, BundeNuSamen en de gemeente Meerssen afdeling sport.

STEUNPUNT MANTELZORG VRAAGT JULLIE AANDACHT !

(Dit bericht is geplaatst op 19 juli 2022)

Beste leden van het Vrouwengilde Meerssen,

Via mijn collega Yvonne van Rooij ben ik geattendeerd op jullie netwerk. Graag zou ik me willen voorstellen. Mijn naam is Rianne Ampts, werkzaam als coördinator vrijwilligers bij Steunpunt Mantelzorg Zuid.
Yvonne vertelde dat jullie eerder een fijne samenwerking hebben gehad. Zij heeft destijds informatie gegeven over mantelzorg en de mogelijke ondersteuning die wij bieden.
Naast de professionele hulp bieden wij ook vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn. We zouden graag inwoners bereiken die nog zeer zelfredzaam zijn en wellicht tijd hebben iets voor een ander kunnen betekenen.
Zouden jullie ons nogmaals onder de aandacht kunnen brengen bij jullie leden? Misschien is het mogellijk rondom dit thema een avond te organiseren? Ik stuur een korte praktijksituatie mee. Als leden geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger ondersteuning te bieden bij het steunpunt mantelzorg dan kunnen ze altijd contact met mij opnemen.

Alvast bedankt voor een reactie en met vriendelijke groet,

Rianne Ampts
Coördinator Intensieve vrijwilligerszorg
Mockstraat 1, 6226 CA Maastricht
06 83 66 81 88
www.mantelzorgzuid.nl

Werkdagen:
Maandag, dinsdag, donderdag: 08:30-12:30 uur.

Een praktijksituatie als voorbeeld: 

 

 

Copyright Vrouwengilde Meerssen